Omgreppning

Att byta grepp på sina klubbor är som att få nya däck på bilen, dina klubbor kommer nästan att kännas som nya. När greppen bör bytas varierar. Om dina klubbor förvaras varmt och får mycket sol så torkar de snabbare, spelar du mycket så slits de snabbare, en generell rekommendation är var tredje år.

Grepp finns i en rad olika storlekar, strukturer, färger och former. Har du ett grepp du trivs med så är det säkrast att fortsätta med det. Kostnad för grepp varierar, från ca 80 kr upp till ca 180 kr.

Pris: 20 kr/klubba + greppkostnad (50 kr/klubba vid medtagna grepp)

Loft och lie justeringar

Att ha rätt loft och lie på klubborna kan göra stor skillnad för hur väl dina klubbor passar dig. Loftet påverkar i första hand höjd, spin och längd, “gaping” är viktigt för att dina klubbor ska gå rätt längd i förhållande till varandra. Rätt lie är väldigt individuellt, det finns enkla test att göra som vi kan hjälpa dig med. Bra att veta är att ju mer loft en klubba har desto mer påverkar lie-vinkeln.

Vi gör även loft och lie justeringar på de flesta putters.

Pris: 50 kr/klubba

Förlängning

När man förlänger en klubba skär man först bort greppet, sedan limmar man en plugg i änden på skaftet och kapar den till rätt längd. Sedan får limmet torka och därefter så sätter man på ett nytt grepp. För att kunna ge garanti på limning så vill vi att klubborna står hos oss och torkar i 24 tim. Vet du inte vilken längd som är rätt för dig så hjälper vi dig med det.

Pris: 150 kr/klubba + greppkostnad

Kapning av klubba

Att spela kortare klubbor hjälper vissa att slå rakare, inte alla. Är du nyfiken och vill testa kortare och kanske har en gammal driver eller ett extra skaft så kan det vara bra att först kapa den och prova någon runda. När man kapar eller förlänger en klubba så förändrar man svingvikten (balansen/känslan i klubban). Vilken svingvikt som är rätt är väldigt individuellt. Har du en klubba du verkligen trivs med kan vi mäta den och utgå ifrån dens svingvikt.

Vill du veta mer om svingvikt så hjälper vi dig med det.

Pris: 50 kr/klubba

Svingviktsjustering: 100 kr/klubba

Limning av klubbor

Ibland släpper limmet och ett klubbhuvud lossnar. Det är oftast pga produktionsfel eller bara dåligt utfört arbete. Om du märker att ett klubbhuvud sitter lite löst, slå inte med klubban, du kan skada tippen på skaftet och personer i närheten.

Oftast så räcker det att bara limma om klubban, ibland har skaftet fått en skada och måste bytas. Ta med dina klubbor till oss så tittar vi på vad som behöver göras. För att kunna ge en garanti på arbetet så vill vi att klubban/klubborna torkar hos oss, torktid för limmet är 24 timmar.

Limma om löst klubbhuvud: 100 kr/klubba

Skaftbyte utöver skaftkostnad: 200 kr/klubba

Byte av adapter: 100 kr/klubba + ev. kostnad för adapter

Bra att veta

- Vi har en del skaft i butiken och kan laga många typer av klubbor snabbt

- Spcifika skaft kan behöva beställas och då tar en reparation längre tid

- Vi fixar greppbyten av 1 - 3 klubbor direkt på plats medan du väntar

- Vill du greppa om ett helt set så lämnar du dom hos oss och hämtar ut dagen efter eller efter överenskommen tid

- Epoxy-limmet vi använder behöver 24 timmar på sig att torka, för att kunna garantera arbetet så vill vi att limmade klubbor torkar i vår verkstad

- Omgreppade klubbor är spelbara efter ca 30 min

Frågor om verkstaden?

Kontakta oss via e-post kungens@golfsky.se eller ring 08-41010210